Bu Blogda Ara

17 Ocak 2017 Salı

Olasılıklı İhanet

Neyin ihaneti veya yoksunluğu! 

Geçen günler arkasına bakmasına izin vermiyor, doğrular ve yanlışlarla geçen hayat, Üstelik sadece bir süreliğine , Siz ona Kiralık Hayat deyin gitsin.

Hz. Nuh a.s Yüce kitabımız Kuranı Kerim 900 yıl peygamberlik yaptığını söyler. Buna görede alimler bin küsür yıl yaşadığını tahmin ederler! ve sormuşlar Nuh a.s; Dünyada ne kadar kaldın? Nuh a.s; Bir kapıdan girdim bir kapıdan çıktım demiş!

Ne güzel dünya! Bakmayın savaşların olduğuna çocukların öldüğüne, doğanın perişan haline, kimin umurunda!

Dur bakalım birader yanlış yerdesin! 

Söylediklerimizle uyguladıklarımız arasında uçurum var, doğu ve batı kadar uzak, helede Müslüman kimliğine bürünmemiz ve söylediğimizle yapılanlara bakılınca ey vah diyorum. İnsanız işte.

Peki değerli dostlar, bizler iyi isek ve bir şeyler yolunda gitmiyorsa sorun nerededir! Hatalı olduğum yerde affınıza sığınıyor ve olasılıklı sorunları aşağıya yazıyorum.


Yıllardır borç yiğidin kamçısıdır dediler ve bizleri kredi borcuna soktular, hemde ne için biliyor musunuz? Cep telefonu, kılık kıyafet, evde 2 yıl kullandığın tv getir yenisi götür, ıvır zıvır bir çok şey için, Ha borç kötüdür demiyorum ama işin içinde faiz olunca bütün bereket gidiyor maalesef.

İsraf; Bizim çöpe attığımız ekmeklerle 38 milyonluk Sudan ülkesinin ihtiyacını karşıladığımızı biliyor musunuz! Bir şeyin kıymetini kaybedince anlıyoruz. Bizler Elhamdülillah Müslümanız Allah bütün insanlara Müslüman ölmeyi nasip etsin. Bugün Filistin, Afganistan, Irak, Afrika, Suriye gibi bir çok Müslüman ülkesinde yaşanan sıkıntıların arkasında esasında Müslüman gibi yaşamamak vardır. 

Dünya insanın ahirete geçiş köprüsüdür veya bir bağcının bize üzüm yemesi için izin verildiği yer. Biz bağcının bağına sahiplenirsek bağcı bize neler yapmaz. Bizler davranışlarımızla hem bağcıya nankörlük ediyor, hemde iyiyi kötüye kullanıyoruz bu sebepten sıkıntılı günler yaşıyoruz. 

Alemlerin Rab'bi Allah bizi bu dünyada nasıl yaşamamız gerektiği konuda bir çok peygamber göndermiştir ve bu peygamberler birbirlerini tasdik etmişlerdir.

Dünya düzenini birilerimiz iyileştirmek isterken birilerimiz bozmaya çalışıyor, aslında bozuyor gibi görünenlerde kendilerince düzeltmeye çalışıyor ama siyasi ve politik adımlarla yapılan planlar her zaman doğru sonuçlar vermiyor.

İyiliklere karşı ihanet içinde olmamak için öncelikle kendimizi gerçek Müslüman gibi alıştırmamız gerekiyor. Aslında bir nevi mecburuz ama dinimiz kolaylık dini, Bizler bu kolaylığı nefsimizin gerçekleri gizlemesiyle göremiyor ve bozuk olan düzene ayak uyduruyoruz.

Elinizde bir harita olmadan bir yere ulaşmanızın imkanı yok, sadece boş yolda gider, karşınıza çıkanla idare eder geçici heveslerle yolun sonu gelir. Sonucunu az çok tahmin edebiliyoruz.

Peygamberimiz yolu gerçek yoldur. Allah'a nasıl ulaşılması gerektiği konusunda bütün davranışlarıyla peygamberimizi örnek alacağız, Hem sözle hemde uygulama ile. Bizler hata yapacağız, günah ve günahlarda işleyeceğiz ama Gaffar olan Rab'bimizin ipi bütün iplerden sağlamdır. Şunu unutmayalım, dünyanın bütün gelişmiş silahlarıyla bizi vurmaya çalışsalar Allah istemedikçe etrafımızdan toz kalkmaz.

Peygamberimiz nasıl insandı, nasıl yer nasıl yaşardı, Nasıl konuşur davranışları nasıldı, yaşantısı kitaplaştırılmış ve insanlığa sunulmuş, yıllardır dünyada en çok okunan kitap Hz. Muhammed Mustafa S.a.v hayatıdır. Demek ki sadece okumak yetmiyor uygulama konusunda biraz tembeliz.

Saygılar


Hiç yorum yok: